Втори месец

Втори месец от бременността [ 1-ви етап ]

In Бременност и раждане by bobotic0 Comments

Втори месец от първи етап на бременността

Вторият месец е критичен за развитие на зародиша. По време на този месец започва развитие на органите на детето (сърце, бъбреци) и всяко влияние на зародиша – алкохол, цигари, наркотици, медикаменти, могат да имат продължително и отрицателно въздействие. Това е времето, в което вие трябва доста усърдно да се погрижите за себе си (респективно за плода).

Изменения в тялото

Във втория месец от бременността вие все още виждаде предишното си АЗ, но с малки изменения. Но у вас няма никакви съмнения, че вашето тяло се мени.

Запек

Във втория месец, вашия стомах започва да става ленив и да се уголемява. Това е проблем на почти всички жени. Причините са прилив на хормони и желязото във витамините, които евентуално употребявате. Желязото затруднява работата на стомаха и предизвиква проблеми с храносмилането.

Приемайте много течности и най-добре вода, ограничете захарта и правете упражнения.втори етап на бременноста

Не се притеснявайте, ако изпражненията ви станат черни – причината е приемането на желязо.

Гадене

По-голямата част от бременните жени изпитват гадене – при много от тях то започва именно във втория месец. Отново причината за това явление е повишаващото се ниво на хормони в организма. Наистина неприятно е, но …

Вагинални течения

Вагиналните течения започват в този период от бременността и могат да продължат през цялата бременност. Те са леки, с бял цвят и лек мирис. Продължителността на течението не бива да ви притеснява. Това може да е способ на организма да се защити от различни инфекции. Обърнете внимание на своя лекар за това. Ако течението започне да придобива жълт цвят или да прилича на кръв – това е признак за безпокойство и веднага трябва да уведомите своя лекар.

Ускорено слюноотделяне

Възможно през първите два месеца устата ви да се пълни със слщнки. Това явление е много разпространено сред жените със сутрешно гадене. Това е безвредно, но неприятно явление.

Какво да очаквате от медицинския преглед

В началото на вашата бременност вие ще посещавате вашия лекар всеки месец за обичайния преглед. И независимо от факта, че всеки лекар изследва бременността по свой собствен начин, вие можете да очавакте следни процедури при посещение на кабинета н лекаря:

Тегло: От момента на зачатието вие ще започнете да добавяте тегло към своето тяло. Това е защото се увеличава размера на гърдите и обема на кръвта. Но увеличаването на теглото няма да е драстично. Ако теглото ви се е увеличило с повече от 2 килограма, това означава, че приемате излишни калории. Съблюдавайте диета.

Кръвно налягане: Това е обичайна процедура. Лекарят все още наблюдава за резки спадове в кръвното налягане, което може да бъде сигнал за наличието на някакъв проблем.

Урина: Всеки път вашата урина се проверява за инфекции, ниво на захар и др.

Бащи – внимание!

Възможно е вашата съпруга или приятелка да се нуждае от банята много по-дълго от обикновено. Запекът е новия спътник на жената по време на бременността. Вие можете да и помогнете, като проявите повече търпение по отношение на сервизните помещения – не чукайте нетърпеливо на врата на тоалетната и няколко пъти на ден и предлагайте студена вода.

Leave a Comment