Девети месец от бременноста

Девети месец от бременността [ 3-ти етап ]

In Бременност и раждане by bobotic0 Comments

Девети месец от трети етап на бременността

И така – вие вече сте на финалната права – този месец е изпълнен с радостни предчувствия – вие вече сте готови да държите бебето в ръце, но в същото време е пълен и с вълнения – държейки се за корема се чудите: Как ще го родя? В деветия месец трябва да свършите много неща. Трябва да запретнете ръл=кави и да се подготвите за последното изпитание.

За какво мислите?

В последния месец трябва да мислите за много неща. И разбира се, раждането заема първа позиция в списъка ви. Другото, което ще направите през последния месец от бременността е да се впуснете в покупки на дрехи и пелени за детето, необходими след неговото раждане.

Изменения в организма

Най-голямото и най-забележимото изменени в тялото ви – това е вашия корем. Той е голям. Не – той е ОГРОМЕН. Малчугана вътре в него е вече напълно развит и той заема много място. Могат да се появи желание за често уриниране и хемороиди.

Хемороиди

Появяват се в аналната област. Само това ви ипсва преди раждането. Това е наистина болезнено, но можете да се почувствате по-добре, ако проумеете, че почти всички бременни жени ги имат.

За да облекчите болката, можете да използвате мазила и средства, които се отпускат без лекарско предписание. Можете да опитате и студен компрес, ако издържате на студ.

Задължително кажете на своя лекар за тях. Ако хемороидите се появяват в много синна форма, лекарят може да ви насочи към хирург, който да отстрани проблема.

Често уриниране

Помните ли началото на вашата бременност, когато прекарвахте много време в тоалетната? Сега с вас се случва абсолютно същото. Когато в деветия месец детето “изпада” в тазовата област, то притиска пикочния мехур и точно това ви кара да прекарвате повече време в тоалетната.

Не ограничавайте посещенията на тоалетната, като започнете да приемате по-малко течности. Вашия организъм сега се нуждае от изключително много вода, за да може да се справи със задачата да износва детето. Единственото, което може да ви помогне е лек наклон на тялото напред, за да облекчите натиска върху пикочния мехур.

“Изпадане” на плода

Това е термин, използван за описание на процеса, при който детето се спуска в тазовата област. Ако това е първата ви бременност, “изпадането” става непосредствено преди раждането. При всяка жена този процес протича по различен начин. Ако коремът ви е по-ниско, отколкото в предходния месец, то това е признак за това явление.

С “изпадането” на плода, във вашия организъм настъпват редица изменения. Сега вече пак можете да дишате свободно. Има и неприятни страни – вие усещате главата на детето бъквално между крата си. Също може да изпитате раздразнение или нечувствителност в таза. Това усещане може да продължи до самото раждане.

Бащи – внимавайте!

Дойде време да отрепетирате маршрута към болницата, в която жена ви или приятелката ви ще ражда. Вие трябва точно да знаете как да стигнете до нея възможно най-бързо. Заредете батерията на телефона си, за да сте на линия във всеки един момент.

Подготовка за раждане

Всеки ден от деветя месец вашия организъм се подготвя за раждането. Дородилните сигнали, предизвестяващи раждането, включват в себе си следните стадии:

Изпадане на плода – главата на детето “пада” в тазовата област
Увеличаване на вагиналните течения
Увеличаване интезивността на контракциите
Започвате да проявявате инстинкта на гнезденето – чистите всеки ден тоалетната и кухнята

Успех, бъдещи майки!!!

Leave a Comment